Sukututkimus

Sukututkimusryhmään kuuluvat Ari Kolehmainen Mikkelistä, Kari Kolehmainen Siilinjärveltä, Pekka Kolehmainen Heinolasta ja Juha Jauhiainen Jyväskylästä. Sukututkijoita voi pyytää sukuseuran eri sukuhaarojen kokouksiin ketomaan sukuseuran toiminnasta ja sukuhaaran historiasta.

Ari Kolehmainen

Keskittynyt tutkimuksissaan Kolehmaisten suvun varhaisvaiheisiin ennen kirkonkirja-aikaa ja geneettiseen sukututkimukseen sekä sen tulkintaan. On tutkinut kaikkien Kolehmaisten sukuhaarojen alkuvaiheet asiakirjojen alusta (1540-luvulta) lähtien, mukaan lukien Kolehmaisista polveutuvat alasuvut (mm. Markkanen, Kananen, Kovalainen, Könönen, Teivainen sekä lukuisat Pohjanmaan ja Lapin talojen nimistä suvulle tulleet nimet). Kirkonkirja-ajalta selvittänyt kaikkia sukuhaaroja mieslinjaisesti.

Toimii ammattisukututkijana ja on tutkinut laajasti itäsuomalaisten ja itäsuomalaisperäisten sukujen vaiheita.

Kari Kolehmainen

Keskittynyt tutkimuksissaan pääasiallisesti Pohjois-Savon alueella Leppävirran, Siilinjärven, Nilsiän, Varpaisjärven ja Nurmeksen alueen Kolehmaisiin, joilla keskinäiset sukusiteet. Samalla auttanut Itkosten, Nyyssösten, Herrasten sekä Tarvaisten sukujen tutkimuksessa, joilla sukusiteitä Kolehmaisiin samalla alueella muun muassa avioliittojen kautta. Mukaan tullut myös Holopaisia ja Hyvärisiä sukujen kytkösten kautta. Toisena tutkimusalueena Tohmajärven Kolehmaiset sekä Pielaveden Kolehmaisten sukuhaaroja.

Lisäksi tutkinut Muonion Anttiloiden ja Kolströmien sukuja

Pekka Kolehmainen

On tutkinut isänsä esivanhempia Joroisten Savuniemen Kolehmaisia ja isänäidin sukua Särkkiä. Keskittyy parhaillaan äitinsä esivanhempien, Pyhännän Knuutisten tutkimiseen. Isälinjaisesti he polveutuvat Vieremän Konolanmäen Konosista ja äitilinjaisesti Vieremän Kauppilanmäen Kauppisista. Pyhännällä Konosista polveutuu kaksi sukuhaaraa: Konolat ja Knuutiset, aiemmin Luttiset. Tutkii myös 1800-1900 -lukujen taitteessa Pyhännältä Amerikkaan muuttaneita Knuutisia.

Perehtynyt myös DNA-sukututkimukseen ja auttanut monia henkilöitä testien tilaamisessa ja tulkinnassa.

Juha Jauhiainen

On tutkinut ja päivittänyt viimeksi 3 vuotta Jauhiaisten tulevaa sukukirjaa, joka valmistuu tämän vuoden (2018) loppuun mennessä. Ollut tekemässä neljää Jauhiaisten sukukirjaa. samoin Pälkjärven Hoffréneista ja Pälkjärven Matikaisista molemmista 100 -sivuiset sukuhistoriat. Tutkinut Kanasten sukua pitkään, ainakin 25 vuotta.

Auttanut myös monia muitakin sukuseuroja sukututkimuksessa mm. Pasasten suku, Kumpulaisten suku, Argilandereinen suku.