Sukukokous Karttulan Syvänniemen Hermannitalossa 2016

Lauantaiaamusella 18.6. 2016 meidän isoa sukua alkoi saapua Karttulan Hermannitalolle.

Kari laittoi valmiiksi oman sukututkimus- ja esittelypisteensä päivää varten. Meille tarjoiltiin Eevantalon porukalla aamulämpimäiset. Puheenjohtajamme Pekka keräsi johtoryhmän pieneen neuvonpitoon päivän ohjelmasta ja sukukirja-asioista. Juhlan alkaessa keräännyimme isommalla porukalla Hermannitalon teatterisaliin.

Pekka toivotti tervetulleeksi ja puheenvuoron sai Erkki Taarasti, juhlaesitelmöitsijämme!

Erkki yllätti monipuolisella Karttulan esittelyllä ja kertoi, ettei Karttulaa tällaisenaan olisi ilman Kolehmaisia. Hän kertoi apteekkari-virvoitusjuomatehtailija Kolehmaisesta ja jatkoi mm. ukko-Pekka Kolehmaisesta. Tiesittekös, että Karttulan Syväniemen teollisuuskylän katukyltitikin olivat kolmikielisiä tuolloin?

Sukukirjaprojektista!

Ykköstutkijamme Ari valotti sukukirjaprojektia, jota hän oli valmistellut ja tehnyt perusteellista työtä saadaksen jo ensi vuonna sukumme ykköskirjan valmiiksi maamme satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

Sukuvaakuna!

Tässä oli varmaan monenlaisia ajatuksia ja odotuksia ajatellen talven aikana herännyttä vilkasta keskustelua sukuvaakunasta. Eero olivalmistellut perustellun esityksen sekä sukuvaakunasta että mahdollisista muista tuotteista alkaen pöytästandarista ja isännänviiristä. Kaikkiaan sukuvaakuna sai varsin yksimielisen tuen väeltä.

Savolaista huumoria ja italialaista musiikkia!

Ajan kulkiessa kulkujaan saimme paikalle Savon uuden murremestarin Paco Nuccin – hänellä on perheyhteydet Karttulan Kolehmaisiin. Pacolla oli myös ässä hihassaan, hänen nuoruudenaikainen ystävä, Mariano Rongon alias Zoraman, lauloi meille. Murremestarimme tarinoi meille tulostaan Suomeen ja Savoon Pielavedelle 25 v sitten. Huvvee paevveeee !

Paco on sen verran kiireinen liikemies, joten hän varsin liukkaasti poistui Kuopioon, jossa hänellä on kaksi ravintolaa. Joten käykäähän ystävät ja sukulaiset Pacoa tervehtimässä vaikkapa ravintola Trattoria Sorrentossa Kuopiossa!

Pacon jälkeen saimme Arin lavalle kertomaan DNA-tutkimuksesta

Arin aloitellessa tapahtui esitelmöitsijän kauhu, sähköt hävisivät ja yleisökin jäi pimeään. Hätävalon kajossa Aria rohkaistiin aloittamaan kuitenkin esitelmänsä. Tekniikkavastaavan ja Eevantalon väen kanssa Kari selvitteli tilannetta, äkillinen trombi oli katkaissut puita ainoalle alueelle tulevalla linjalle. Sähkönsyöttö saatiin päälle ja Ari sai esitelmänsä pidettyä!

Sähköt kestivät ja Tiina Kolehmainen toi lavalle sisarensa Annen ja ystävättärensä Ulla Airaksisen, jotka lauloivat meille kolmen kivan kappaleen kimaran; Nocturne (säv. Wesslin-Hietanen, san. E. Leino), Sukuvika suksi ei luista (säv. & san. Veikko Lavi) sekä yhteislauluna Savolaisen laulu. Hienoja esityksiä, kiitos.

Pekka päätti juhlaosuuden toivottaen väen tervetulleeksi vielä päiväkahvin jälkeen varsinaiseen sukukokoukseen tekemän päätöksiä seuran tulevaisuudesta.